Trainingen

Locaties


Locaties

 

Trainingstijden outdoor-seizoen

Gedurende het outdoor-seizoen is iedereen vanaf 19:00 van harte welkom op onze buitenlocatie op de ijsbaan van Konklijke IJsclub Dockum.
Tot 20:00 wordt er uitgebreid training gegeven aan de jeugd en nieuwe leden.

Schietdagen zijn woensdag en vrijdag.

De schiettijden en -dagen zijn aan het begin en einde van het outdoor-seizoen alleen op zondag van 13:30 tot 16:00. Dit omdat het dan in de avond nog te snel donker is.

Adres:
Burdaarderstraatweg 10
9101 VA Dokkum

Trainingstijden indoor-seizoen

Voor het indoor-seizoen gelden dezelfde traingstijden en dagen als voor het outdoor-seizoen.
We zijn dan te vinden in de gymzaal aan de Ljurk te Dokkum

Adres:
Ljurk 2
9101 GX Dokkum

Jeugd Leden

Trainingen Jeugd

De leeftijd 8 t/m 18 jaar valt onder een jeugdlid.
Jeugdleden schieten op woensdag en vrijdag van 19:00 tot 20:00 onder begeleiding van een trainer, het jeugdlid krijgt hierbij de volledige aandacht. Hierbij wordt de juiste houding, techniek en regels betreft veiligheid aangeleerd.

Voor de training van de jeugd wordt het trainingsprogramma van de FITA gebruikt.

De jonge schutters worden na verloop van tijd op techniek en veiligheid beoordeeld, en kunnen hiervoor certificaten behalen. Het eerste certificaat heet “De rode veer”, hierna zijn er nog een aantal meer certificaten te behalen. De trainer zal uitleggen hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Volwassen leden

Volwassen training

De leeftijd 18 jaar en ouder valt onder een volwassen lid.
Nieuwe volwassen schutters die nog niet eerder hebben geschoten, schieten eerst ook op woensdag en vrijdag van 19:00 tot 20:00 onder begeleiding. Zij worden ook getraind op houding, techniek en veiligheid door één van onze handboogtrainers. Waarna zij na verloop van tijd zelfstandig kunnen schieten.

Trainers

Trainers

Onze hoofdtrainer is Johan Lageman (gecertificeerd HBT 2), hij stuurt de andere trainers aan een geeft eveneens training aan de beginnende schutters.

De andere trainers zijn Nick Hoen, John Mulder, Frank van Aerde en Robbie Hoen. Zij functioneren onder toezicht van de hoofdtrainer.